Quadro 4 x PID regelaar

Quadro 4x PID temperatuur regelaars

Voor een efficiënte controle op temperatuur in diverse toepassingen, is de Quadro 4x PID Temperatuur Regelaar de oplossing. Dit apparaat is ontwikkeld om nauwkeurig temperatuur te regelen door het gebruik van een PID (Proportioneel, Integraal en Afgeleide) algoritme. Dit systeem maakt gebruik van feedback om een nauwkeurige regeling van de temperatuur te bieden.

Hoe het werkt

De Quadro 4x PID temperatuur regelaar heeft vier onafhankelijke kanalen die afzonderlijk kunnen worden geconfigureerd voor verschillende toepassingen. Ieder kanaal kan worden ingesteld om te werken met thermokoppels, RTD’s of een analoge spanningssignaal van 0-10V of 4-20mA.

De regelaar leest continu de temperatuur of spanningssignalen in en past de uitgang aan om de gewenste temperatuur te bereiken en te handhaven. De PID-regelaar berekent en past constant de correctie toe op de uitgang om de temperatuur altijd nauwkeurig te houden, zelfs in omgevingen met snelle veranderingen in temperatuur of variaties in het omringende systeem.

Voordelen

Er zijn veel voordelen van het gebruik van een Quadro 4x PID temperatuur regelaar, waaronder:

  • Nauwkeurige temperatuurregeling: het PID-systeem biedt een nauwkeurige regeling van de temperatuur en is ideaal voor toepassingen waar de temperatuur kritisch is.
  • Meerdere kanalen: de regelaar heeft vier onafhankelijke kanalen, die afzonderlijk kunnen worden geconfigureerd voor verschillende toepassingen.
  • Configuratie via een gebruikersvriendelijk display: de regelaar is gemakkelijk te configureren via het gebruikersvriendelijke display op het apparaat.
  • Ingebouwde alarmsystemen: de regelaar heeft verschillende ingebouwde alarmsystemen om afwijkingen te melden.
  • Minder installatie werk: er is maar 1 component nodig voor 4 processen.

Toepassingen

De Quadro 4x PID temperatuur regelaar is geschikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder:

  • Voedingsindustrie: voor temperatuurregeling in voedselverwerkingsapparatuur
  • Petrochemische industrie: voor temperatuurregeling in verwerkingseenheden
  • Medische industrie: voor nauwkeurige temperatuurregeling in laboratoria en medische apparatuur
  • Automotive industrie: voor temperatuurregeling in testapparatuur
  • Data logging: de data word bijgehouden van 4 processen.

Samengevat

De Quadro 4x PID temperatuur regelaar is een hoogwaardig apparaat voor nauwkeurige temperatuurregeling en biedt vele voordelen, waaronder meerdere kanalen, configuratie via het display en ingebouwde alarmsystemen. Het is geschikt voor toepassingen in diverse sectoren en is de ideale oplossing voor wie een efficiënte temperatuurregeling nodig heeft.