Signaal Converter

Ons aanbod

Signaalconverters

Controlicon verkoopt verschillende signaalconverters. Op deze pagina zullen we een korte maar informatieve uitleg geven over de werking verschillende signaal converters

Spanningsconverters

Spanningsconverters worden gebruikt in situaties waarin een constante spanning gewenst is. Dit type converter kan de spanning verhogen of verlagen, afhankelijk van wat nodig is in een specifieke situatie. Ze werken door het ontvangen van een inkomende spanning en het regelen van de uitgaande spanning door middel van een stroom gestuurde spanningsregelaar.

Stroomconverters

Stroomconverters zijn een oplossing voor situaties waarin een constante stroomstroom nodig is. Dit type converter kan de stroom verhogen of verlagen, afhankelijk van de behoeften van het systeem. Ze werken door het ontvangen van een inkomende stroom en het regelen van de uitgaande stroom door middel van een weerstand of transistor.

Temperatuurconverters

Temperatuurconverters worden gebruikt om temperatuursignalen om te zetten in processignalen. Dit type converter kan worden gebruikt om thermokoppelsignalen of weerstandsthermometersignalen om te zetten in een proceswaarde. Het proces van omzetting wordt gedaan door een geïntegreerde chip of andere software.

Temperatuurtransmitters

Temperatuurtransmitters zijn apparaten die temperatuursignalen omzetten in analoge signalen. Deze analoge signalen worden vervolgens gebruikt om de temperatuur te regelen of te meten in een proces. Dit type transmitter wordt vaak gebruikt om weerstandsthermometersignalen of thermokoppelsignalen om te zetten in een overeenkomstige analoge signaalwaarde.

Universele converters

Universele converters, ook wel bekend als universele signaalomvormers, zijn apparaten die verschillende soorten signalen omzetten in een standaardsignaal. Dit type converter kan worden gebruikt om signalen van verschillende typen om te zetten in een enkel uniform signaal dat kan worden gebruikt voor verdere verwerking. Universele converters zijn vooral handig voor systemen met verschillende soorten signalen.

Samengevat

Er zijn verschillende soorten converters en transmitters die worden gebruikt in de technische wereld en elk van hen heeft een eigen functie. Spanningsconverters, stroomconverters, temperatuurconverters, temperatuurtransmitters en universele converters worden allemaal gebruikt om verschillende signalen en waarden om te zetten in een universeel bruikbaar formaat. Het is belangrijk om te weten welk type converter of transmitter nodig is voor een specifieke toepassing en om een deskundige mening te vragen als er twijfel bestaat over de juiste keuze.