Energy Analyzer

Waarom een energie analyzer

In de tijd van nu is het belangrijk om precies te kunnen zien hoeveel energie u verbruikt. Onze energie analyzer is daarom de oplossing omdat u dit hierdoor precies kunt meten. U kunt bijvoorbeeld precies zien hoeveel stroom een machine verbruikt, wat de spanning is en ook kunt u de frequentie meten met onze energie analyzer. Doordat u via de verbruiksmeter de precieze aantallen weergegeven krijgt heeft u een duidelijk overzicht. Daardoor kunt u efficiënter omgaan met het verbruik en op deze manier meer besparen of dit door te rekenen in de prijs van uw product. Ook is dit voordelig in uw kosten. Klik hier om naar onze energie analyzer te gaan! 

Hoe werkt onze energie analyzer?

De KLEA Energie Analyzer heeft 2 waardemeters, deze meters kunnen aan de digitale outputs toewijzen. Deze multifunctionele energie meter heeft verschillende functies zoals: het instellen van alarmen voor verschillende parameters, beveiliging door middel van een wachtwoord en geschiktheid voor diverse systemen.

Eigenschappen:

  • 2 programmeerbare relais uitgangen voor de alarmen
  • 2 digitale inputs
  • 2 digitale outputs
  • 1 RS-485 poort
  • Back-up batterij voor klok en geheugen
  • Configureerbar via uw laptop

Hoe energie besparen?

Wij adviseren iedereen om met regelmaat hun energieverbruik te controleren en op deze manier goed op de hoogte te blijven. Het is belangrijk om zo efficiënt mogelijk met uw elektrische apparaten om te gaan. Voorkom bijvoorbeeld sluipverbruik, dit zorgt namelijk voor overbodig extra stroomverbruik. De oorzaak hiervan zijn voornamelijk apparaten die stroom verbruiken terwijl ze op stand-by modus staan of stekkers die in het stopcontact zitten zonder ergens op aangesloten te zijn. Wist u dat sluipverbruik gemiddeld op jaarbasis komt aan 450 kWh, dit staat gelijk aan ongeveer €180,- per jaar!