8 kannaals scanners

8-kanaals scanner

De apparaten die controlicon verkoopt voor procesregistratie zijn allemaal 8-kanaals scanners.
Een 8-kanaals scanner is een meetinstrument dat in staat is om meerdere signalen tegelijk te scannen. Hierdoor is het mogelijk om snel en efficiënt metingen uit te voeren van meerdere kanalen, zonder dat je daarbij elk kanaal los hoeft aan te sluiten. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij het monitoren van temperatuur, druk of stroom.

Hoe werkt de 8-kanaals scanner?

De 8-kanaals scanner die we wij verkopen is specifiek ontworpen om te werken met PT100-sensoren en relais. De scanner wordt gevoed met 24V en is voorzien van 8 ingangen voor PT100-sensoren en 10 uitgangen voor relais.

PT100-sensoren zijn temperatuursensoren die gebaseerd zijn op de weerstand van metaal. Als de temperatuur stijgt, neemt de weerstand van het metaal toe. De scanner leest de weerstandswaarde van de PT100-sensoren in en vertaalt deze naar een temperatuurwaarde. Dit gebeurt door middel van een ingebouwde versterker en een analoge-digitaal omzetter.

Naast de ingangen voor PT100-sensoren is de scanner ook voorzien van 10 relaisuitgangen. Hiermee kun je bijvoorbeeld andere apparaten of systemen aansturen op basis van de gemeten temperaturen. Het is ook mogelijk om de scanner te koppelen aan een computer via RS232/485 of USB, om de meetwaarden uit te lezen en te analyseren.

Wat zijn de mogelijke toepassingen van de 8-kanaals scanner?

De 8-kanaals scanner met 24V, PT100 en relais kan op verschillende manieren toegepast worden. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Temperatuurmonitoring in industriële processen
  • Klimaatbeheersing in serverruimtes
  • Bewaking van koelketens in de voedingsmiddelenindustrie
  • Meten van druk en flow in procesinstallaties

Samenvatting

De 8-kanaals scanner is een veelzijdig meetinstrument dat gebruikt kan worden voor het monitoren van meerdere signalen tegelijk. Door de combinatie van PT100-sensoren en relaisuitgangen is dit instrument geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Door de beschikbaarheid van de RS232/485 en USB-interfaces is het mogelijk om de data te loggen en te analyseren.