Ringtong

Ringtong

Een kabelschoen is een belangrijk onderdeel van de elektrische verbindingstechniek. Kabelschoenen worden gebruikt om geleidende draden en kabels met elkaar en met andere elektrische apparatuur te verbinden.

Een specifieke kabelschoen die veel wordt gebruikt in de industrie is de ringtong. Hieronder volgt een technische uitleg over deze kabelschoen.

Wat is een Ringtong kabelschoen?

Een ringtong is een type kabelschoen dat gebruikt wordt om kabels te verbinden met een schroefverbinding. Het heeft de vorm van een ring met een plat oppervlak aan de ene kant en een tongvormige verlenging aan de andere kant. De kabel wordt door de ring gestoken en de tong wordt onder de schroef gedraaid. Zo ontstaat er een stevige elektrische verbinding.

Waarvoor wordt de ringtong gebruikt?

Deze kabelschoen wordt voornamelijk gebruikt in de automobielindustrie en de industrie. Deze kabelschoen wordt toegepast bij elektrische auto’s, vrachtwagens, zonnepanelen, windmolens en andere elektrische apparatuur.

Voordelen van de ringtong

Een belangrijk voordeel van de ringtong kabelschoen is dat het geschikt is voor sterke trillingen en schokken. De tongvormige verlenging zorgt ervoor dat de kabel niet kan verschuiven en de schroefverbinding blijft stevig vastzitten.

Daarnaast is de ringtong bestand tegen hoge temperaturen en oxidatie. Het is gemaakt van hoogwaardig materiaal en heeft een goede geleidbaarheid.

Samengevat

De ringtong kabelschoen is een belangrijk onderdeel van de elektrische verbindingstechniek. Het wordt veel gebruikt in de industrie en automobielindustrie vanwege de sterke verbinding, de goede geleidbaarheid en de bestendigheid tegen trillingen en hoge temperaturen.