Sensorkabels

Sensorkabels

Sensorkabels worden veel gebruikt in de technologie- en automatiseringssector om een verbinding te maken tussen sensoren en apparaten. De kabels zijn ontworpen om signalen over te brengen met minimale storing en maximale betrouwbaarheid.

Stekkerverbindingen

  • M12: de M12 stekkerverbinding staat om zijn robuustheid en betrouwbaarheid. De stekkers worden vaak gebruikt in industriële toepassingen waar trillingen, schokken en vochtigheid aanwezig zijn.
  • M8: de M8 stekkerverbinding wordt vaak gebruikt in omgevingen waar weinig ruimte is, en waar niet zo heel veel stroom nodig is.

Connectoren

  • Haaks: een haakse connector zorgt voor een verhoogde flexibiliteit en bespaart ruimte in krappe ruimtes. Het ontwerp van de haakse connector zorgt er ook voor dat de kabel veilig en stevig op zijn plaats blijft zitten.
  • Recht: een rechte connector wordt vaak gebruikt in situaties wanneer sensoren dicht bij elkaar zitten. Ook houdt een rechte connector de kabel in 1 rechte lijn waardoor deze niet in de war raakt.

4-polige aansluiting

De sensorkabels hebben 4-polige aansluitingen, die worden gebruikt om signalen over te brengen van sensoren naar apparaten zoals PLC’s (programmable logic controllers). De kabels kunnen ook worden gebruikt om voedingssignalen over te brengen.

Lengte

De sensorkabel is 5 of 10 meter lang en bestaat uit hoogwaardige materialen zoals PVC en koper om de betrouwbaarheid van de kabel te garanderen.

Gebruik van de sensorkabel

De sensorkabel is geschikt voor een breed scala aan industriële toepassingen, zoals sensoren voor temperatuur, druk, niveau, stroom en trillingen. De kabel kan ook worden gebruikt voor andere automatiseringstoepassingen waar een betrouwbare signaaloverdracht essentieel is.

Samengevat

De sensorkabel is een betrouwbare en robuuste kabel die wordt gebruikt in de technologie- en automatiseringssector om een ​​verbinding te maken tussen sensoren en apparaten. Het gebruik van hoogwaardige materialen en het ontwerp van de haakse connector zorgen voor betrouwbaarheid en ruimtebesparing in krappe ruimtes.